Facebook

Rozdrobit se - synonyma

Celkem nalezeno 4 synonyma ke slovu rozdrobit se.

Význam: Rozdrobit se znamená rozdělit se na menší části, oddělit se nebo se rozpadnout.

vyvětrat (pivo)

Vyvětrat pivo znamená nalít pivo do sklenic a nechat ho několik minut odstát, aby se odstranila pěna.

vyčichnout

Vyčichnout znamená získat čichem informaci o něčem, co je právě blízko.

rozpadnout se

Rozpadnout se znamená rozložit se, zhroutit se, rozložit se, rozsypat se nebo zaniknout.

erodovat

Erodovat je proces fyzického, chemického nebo biologického rozkladu povrchu hornin nebo sedimentů.

Podobná synonyma

mít v oblibě (pivo)

Mít v oblibě: mít rád, dávat přednost.

točit (pivo)

Používá se pro servírování piva z lahve či z pípy. Jedná se o proces, při kterém se pivo nalévá do sklenice a čepuje se.

čepovat (pivo)

Pít pivo z pivního čepu.

rozpadnout se (režim)

Rozpadnutí se označuje pro úplné zhroucení, úpadek nebo konec režimu.

rozpadnout se (po kouscích)

Rozpadnout se: zmenšovat se, rozpadat se až do zániku, rozdělit se na části.

načepovat (pivo)

Načepovat oznamuje proces plnění piva do sklenic, které vyžaduje odbornou techniku.

rozpadnout se (stavení)

Rozpadnout se znamená zničit se, rozložit se; stavení se zhroutí, rozpadne.

popíjet (pivo)

Popíjet znamená pít nápoje, obvykle alkoholické, v hojném množství.

pivo

Pivo je alkoholický nápoj vyrobený z obilovin (nejčastěji z ječmene) a chmele, který může být sladký nebo hořký.

vyčichnout (vtip)

Vyčichnout znamená být schopným rozpoznat něco intuitivně nebo bez zjevného důvodu.

rozpadnout se (na prvky)

Rozpadnout se znamená rozdělit na původní prvky, které byly použity k vytvoření.

natočit (pivo)

Natočit pivo znamená plnit sklenice nebo jinou nádobu pivem z pípy.

dobré pivo

Pivo vyrobené z kvalitních surovin s dobrou chutí a vůní, které má mírnou hořkost a nízkou alkoholickou hladinu.

vyvětrat

Vyvětrat je proces, při kterém se místnost nebo budova vyprázdní znečištěného vzduchu a je nahrazen čerstvým a čistým vzduchem.

vyvětrávat (pivo)

Vyvětráváním piva se odstraní přebytečný oxid uhličitý z nálevu, čímž se zvýší jeho kvalita.